TopVue Premium for Astigmatism to toryczne soczewki
kontaktowe zaprojektowane do korekcji astygmatyzmu. Wykonane są z
nowoczesnego materiału silikonowo-hydrożelowego. Kształt soczewek
TopVue Premium for Astigmatism zapewnia stabilność soczewki w
oku. TopVue Premium for Astigmatism charakteryzuje wysoka
przepuszczalność tlenu przy jednoczesnej dużej zawartości
wody.
Wysoka przepuszczalność tlenu
Zdolność transportowania cząsteczek tlenu wynosi w
soczewkach TopVue Premium for Astigmatism 104 Dk/t. Tlen przenoszony jest z
powietrza do rogówki oka poprzez mikroskopijne kanaliki.
Wysoki komfort
noszenia
Soczewki toryczne TopVue
Premium for Astigmatism znajdują się w opakowaniu blistrowym i
zanurzone są w płynie wzbogaconym o substancję nawilżającą – hialuronian
sodu, który jest kompatybilny z naturalnym środkowiskiem ludzkiego oka.
Dzięki temu oczy są nawilżone co zapobiega ewentualnym podrażnieniom, a
soczewki są wygodne w noszeniu przez cały dzień.
Skuteczna pomoc przy
astygmatyzmie
Astygmatyzm to wada wzroku
cechująca się zaburzoną symetrią obrotową oka, wywołaną nieregularnym
kształtem rogówki bądź soczewki. Aby zapewnić skuteczne rozwiązanie w
korekcji astygmatyzmu, należy określić cylinder i stopień osi
soczewki.
Technologia stabilizacji soczewki na oku
Specjalny kształt i rozłożenie masy soczewki
TopVue Premium for Astigmatism sprawiają, że soczewka nie
jest odczuwalna podczas mrugania, a powieka w naturalny sposób porusza się po
soczewce. Naturalny proces mrugania również pomaga w utrzymaniu stabilności
soczewki. Jest to bardzo ważne w przypadku soczewek torycznych, ponieważ
stabilna soczewka gwarantuje, że cylinder i oś znajduą się dokładnie w tym
miejscu oka, które korygują.
Gwarancja zwrotu pieniędzy
Jeżeli
soczewki nie będą dla Państwa
satysfakcjonujące, mogą Państwo zwrócić 4 nieotwarte soczewki w
ciągu 60 dni od dostawy, by dostać pełny zwrot pieniędzy. Dowiedz się
więcej
Używamy plików cookie, aby zapewnić najlepszą możliwą obsługę na naszej stronie. Przeglądając naszą stronę, wyrażasz
na to zgodę.
Dowiedź sie więcej o cookies!
OK
Komentarze